Ιστολόγιο

Η Adobe ανακοινώνει το τέλος του Flash στο www

by 30fi on 01/09/2017 No comments

Στο τέλος του 2020 θα σημάνει το τέλος της χρήσης του Flash, αφού τότε η δημιουργός του θα πάψει να το υποστηρίζει. Διαδικτυακές εφαρμογές, παιχνίδια και ταινίες ή βίντεο που αναπτύχθηκαν την τελευταία 20ετία και απαιτούν τον Flash player για την εκτέλεσή τους, δεν θα τρέχουν πια. O Παγκόσμιος Ιστός θα γίνει ταχύτερος. Θα απαιτεί λιγότερους πόρους και θα γίνει πιο ασφαλής. Google, Mozilla, Apple, Microsoft και Facebook συμφωνούν.

Επισημαίνοντας ότι όλες οι δυνατότητες του Flash, όπως αυτή της αλληλεπίδρασης του χρήστη με το περιεχόμενο, αποτελούν πλέον χαρακτηριστικά υποστηριζόμενα από τα ανοικτά πρότυπα (HTML5, WebGL, WebAssembly).

Έτσι, η Adobe ανακοινώνει ότι θα πάψει να παρέχει υποστήριξη και ενημερώσεις ασφαλείας για το Flash στο τέλος του 2020. Τότε, θα πάψει να διανέμει πλέον τον Flash Player. Στο μεταξύ, οι δημιουργοί περιεχομένου θα πρέπει να εργαστούν εντατικά ώστε να μεταφέρουν το πολύτιμο περιεχόμενό τους στα προαναφερόμενα στάνταρτ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσει η υποστήριξη του Flash, το Kongregate.com τεκμηριώνει ότι τα περισσότερα είναι γραμμένα σε Flash, αν και με μικρή διαφορά σε αριθμό και έσοδα, έναντι αυτών σε HTML5. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα πρέπει να σπεύσουν να υιοθετήσουν τα ανοικτά στάνταρτ για να συνεχίσουν να αντλούν ανάλογα έσοδα από τα παιχνίδια τους.

Ως τότε, η Adobe θα διαθέτει τις ενημερώσεις ασφαλείας, θα διατηρεί τη συμβατότητα του Flash με τις επερχόμενες εκδόσεις browser και λειτουργικών συστημάτων, αλλά και θα προσθέτει λειτουργίες και δυνατότητες εφόσον χρειάζονται. […]

Τι θα γίνουν πολλά παιχνίδια στο Facebook

Στο Facebook, πολλά παιχνίδια είναι γραμμένα σε Flash. Μετά την απόφαση της Adobe, η εταιρεία παροτρύνει τους developer να ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα που έχουν ορίσει οι δημιουργοί των browser. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2018 για να παίξει κανείς ένα παιχνίδι σε Flash στο Facebook θα πρέπει προηγουμένως να ερωτηθεί (click to play). H Facebook παραπέμπει στην υποστήριξη Web video από την HTML5 ή στο δικό της Gameroom (PC desktop gaming app). […]

 

http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500156459

30fiΗ Adobe ανακοινώνει το τέλος του Flash στο www

Related Posts

Take a look at these posts

Join the conversation