Ιστολόγιο

Η Samsung φέρνει το Desktop Linux στα smartphones της.

by 30fi on 27/10/2017 No comments

“Linux on Galaxy

Η Samsung ανακοίνωσε το έργο «Linux on Galaxy» με το οποίο, σκοπεύει να δώσει στα smartphones της, τη δυνατότητα να τρέχουν διανομές Linux.

Έτσι, θα μπορεί ο κάτοχος ενός Samsung Galaxy να χρησιμοποιεί το smartphone του ως υπολογιστή με Linux.

Το «Linux on Galaxy«, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα είναι μια εφαρμογή με την οποία ο οποιοσδήποτε θα είναι σε θέση να τρέξει πολλαπλά λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux όπως Ubuntu, Debian, Fedora κλπ μέσω του συστήματος Samsung DeX.

Δυνατότητες

Αυτή η νεα δυνατότητα δίνεται στους προγραμματιστές ώστε να χρησιμοποιούν μια λειτουργία που δεν είναι διαθέσιμη στο Android. Έγκειται στο να μπορούν να μεταβούν στην εφαρμογή και να εκτελέσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα χρειάζονται σε ένα Linux λειτουργικό σύστημα.

Ο τρόπος λειτουργίας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα γίνεται με το εξάρτημα Samsung DeX για υπολογιστές. Η συγκεκριμένη συσκευή επιτρέπει τη σύνδεση των Galaxy τηλεφώνων με εξωτερική οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο κλπ. άλλα περιφερειακά.

Το Samsung Galaxy S8 για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη οθόνη η οποία μόλις συνδεθεί με το DeX, τότε το Android μετατρέπεται σε «desktop».

Στόχοι

Κατά πόσο το εγχείρημα θα πετύχει, μένει να το δούμε. Επίσης δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα. Αν είναι, τότε πολύ πιθανόν να δούμε το «Linux on Galaxy» να γίνεται port και σε άλλες συσκευές, πέραν της σειράς Galaxy.

Πηγή: http://www.samsungmobilepress.com/stories/samsung-dex’s-expanding-ecosystem-pushes-the-possibilities-of-the-smartphone

30fiΗ Samsung φέρνει το Desktop Linux στα smartphones της.

Related Posts

Take a look at these posts

Join the conversation